Pomagajmo preživelim v nepalu

[su_heading size=”15″ margin=”10″]V soboto, 25. Aprila, je Nepal prizadel močan potres, ki je terjal preko 7.500 žrtev. Razglašene so krizne razmere. Prebivalci nujno potrebujejo pomoč.

Največ škode so utrpele družine, v potresu so izgubile svoje najdražje in domove, veliko jih je poškodovanih. Vsi ti ljudje so v veliki stiski in jim bo vsaka pomoč prišla prav. Pokažimo, da nam solidarnost ni tuja in pomagajmo po svojih najboljših močeh. V ta namen vas vabimo na dogodek, ki bo

petek, 8. maja,
na Ljubljanski tržnici (poleg Mesarskega mosta), kjer
bo predsednik dobrodelne organizacije FFL Global, Paul Turner, skupaj s prostovoljci delil hrano.
Dogodek se bo začel ob 11:00 in trajal vse do 17:00 ure.
Razdelili bomo 1.000 obrokov energijske rižote, jed identična tej, ki jo delijo v Nepalu, veseli piškotki ter ‘pakora‘ cvrta jed, ki jo bomo kuhali na lokaciji sami.[/su_heading]

Ali veste, da priprava in strošek toplega obroka stane malo manj kot 20 centov?
20 centov za topli obrok. Za 1 evro bo 5 oseb dobilo kosilo, za 10 evrov pa celo 50.

Vsak lahko pomaga! Vsaka pomoč je dobrodošla!

Do danes se je v Katmanduju in okolici razdelilo več kot 70.000 toplih obrokov, cilj FFL Global pa je, da se razdeli 300.000 toplih obrokov in tako pomaga žrtvam, ki so v katastrofalnem potresu izgubili vse.

Zaradi krizne situacije v Nepalu ter nujno potrebne pomoči smo se v slovenskem društvu odločili, da izvedemo dobrodelno akcijo z namenom zbiranja sredstev za prizadeta območja in ozaveščanja javnosti. V Sloveniji se tako ta teden mudi predsednik dobrodelne organizacije FFL Global, Paul Turner, ki si je ogledal nove prostore FFL Slovenije – HZŽ, se srečal z generalnim sekretarjem in obenem predstavil delovanje in poslanstvo FFL Global medijem in širši javnosti. Njegov obisk smo izkoristili tudi za organizacijo dobrodelnega dogodka z namenom zbiranja sredstev. V sodelovanju s Platformo SLOGA in Humanitarnim  društvom ADRA Slovenija smo se v društvu Hrana za Življenje, odločili, da organiziramo dobrodelni dogodek, kjer bomo, pod taktirko predsednika Food for Life Global g. Paula Turnerja., kuhali jedi, ki jih kuhajo in delijo v Nepal-u.

[su_spoiler title=”Kako lahko pomagam?” style=”default” icon=”arrow”]

Pravzaprav je najlažji način nakazilo na naš račun, lahko pa tudi direktno na račun enote v Nepalu. Slovenska veja je vključena z zbiranjem donacij za hrano v denarni obliki. Za prejete donacije izdajamo potrdila – tako da nam lahko pišete na info@ffl.si ali nas pokličete na 051 413 391.
Vse prejete donacije beležimo v naši pisarni in jih na željo objavimo. Vsak euro, ki ga prejmemo nakazujemo direktno v Nepalsko podružnico.

[su_row]

[su_column size=”1/2″]Podatki za nakazilo na bančni račun:

Bančni račun: SI56 6100 0001 0642 023
Naziv banke: Delavska hranilnica
Namen nakazila: Potres – Nepal

[/su_column][su_column size=”1/2″]Donirate lahko tudi preko PayPal-a


[/su_spoiler]

[su_button url=”http://ffl.si/potres-v-nepalu/” target=”blank” style=”soft” background=”#90302f” center=”yes” icon=”icon: tags”]Informacije in dejstva o aktivnostih v Nepal-u[/su_button]