Pomagajmo preživelim v nepalu

V soboto, 25. Aprila, je Nepal prizadel močan potres, ki je terjal preko 7.500 žrtev. Razglašene so krizne razmere. Prebivalci nujno potrebujejo pomoč.

Največ škode so utrpele družine, v potresu so izgubile svoje najdražje in domove, veliko jih je poškodovanih. Vsi ti ljudje so v veliki stiski in jim bo vsaka pomoč prišla prav. Pokažimo, da nam solidarnost ni tuja in pomagajmo po svojih najboljših močeh. V ta namen vas vabimo na dogodek, ki bo

petek, 8. maja,
na Ljubljanski tržnici (poleg Mesarskega mosta), kjer
bo predsednik dobrodelne organizacije FFL Global, Paul Turner, skupaj s prostovoljci delil hrano.
Dogodek se bo začel ob 11:00 in trajal vse do 17:00 ure.
Razdelili bomo 1.000 obrokov energijske rižote, jed identična tej, ki jo delijo v Nepalu, veseli piškotki ter ‘pakora‘ cvrta jed, ki jo bomo kuhali na lokaciji sami.

Ali veste, da priprava in strošek toplega obroka stane malo manj kot 20 centov?
20 centov za topli obrok. Za 1 evro bo 5 oseb dobilo kosilo, za 10 evrov pa celo 50.

Vsak lahko pomaga! Vsaka pomoč je dobrodošla!

Do danes se je v Katmanduju in okolici razdelilo več kot 70.000 toplih obrokov, cilj FFL Global pa je, da se razdeli 300.000 toplih obrokov in tako pomaga žrtvam, ki so v katastrofalnem potresu izgubili vse.

Zaradi krizne situacije v Nepalu ter nujno potrebne pomoči smo se v slovenskem društvu odločili, da izvedemo dobrodelno akcijo z namenom zbiranja sredstev za prizadeta območja in ozaveščanja javnosti. V Sloveniji se tako ta teden mudi predsednik dobrodelne organizacije FFL Global, Paul Turner, ki si je ogledal nove prostore FFL Slovenije – HZŽ, se srečal z generalnim sekretarjem in obenem predstavil delovanje in poslanstvo FFL Global medijem in širši javnosti. Njegov obisk smo izkoristili tudi za organizacijo dobrodelnega dogodka z namenom zbiranja sredstev. V sodelovanju s Platformo SLOGA in Humanitarnim  društvom ADRA Slovenija smo se v društvu Hrana za Življenje, odločili, da organiziramo dobrodelni dogodek, kjer bomo, pod taktirko predsednika Food for Life Global g. Paula Turnerja., kuhali jedi, ki jih kuhajo in delijo v Nepal-u.

Kako lahko pomagam?