Kucha chasti

socialno-kulinarični koncept, kot plod sodelovanja družbeno odgovornih organizacij.

Zakaj gre ?

V osnovi pripravljamo kulinarične dogodke, kjer bo volk sit in koza cela, saj bodo naše skupne brigade pripravile jedi za goste kulinaričnih dogodkov, na katerem se bodo zbrala sredstva – s katerimi se bo enaka količino sveže pripravljenih zdravih obrokov razvozila socialno ogroženim družinam in posameznikom v Ljubljani.

Kdo sodeluje

Projekt pripravljamo znotraj projekta KUCHA,
ki ga razvijamo skupaj s S.U.R.F. Inštitutom.

Izvedbo projekta pripravljamo, v sodelovanju z vladnimi in nevladnimi organizacijami.

VSAK KUPLJEN OBROK = PODARJEN OBROK SOCIALNO OGROŽENIM DRUŽINAM OZ. POSAMEZNIKOM

Presezki hrane

Ljudje 1/3 vse pridelane hrane na svetu zavržemo in to večinoma neoporečne, užitne hrane. Lahko, da gre za presežek pridelka kmetov ali stranski izdelek produkcije kakšne surovine, za katere industrija še nima rešitve. Tudi hrana, ki je tik pred iztekom roka ali takšna, ki je ravno prav zrela za zaužitje, vendar pa jo trgovine klasificirajo kot prezrelo. Morda pa samo ni dovolj estetska za trgovinske police.

V projekt želimo vključevati čim večji odstotek presežkov.

Kucha Chasti - Dogodki z Gosti

– Kucha chasti VI. –

gostje dogodka – CARROL Gutierrez, NatiKatchi & Shu Shu

Gostimo tri lude žene, tri boginje, ki nam bodo pomagale primerno pozdraviti boga sonca, gospodarja smrti in vse mrtve, ki se jim bo dalo vstati iz udobja grobov. Za kulinarično spremljavo bo poskrbela zemeljska fatalka Carol Gutierrez, medtem ko bosta NatiKatchi in Shu Shu mixale muzikalni gužvaš. Boo! 👻

FB – dogodek      Meni      Reportaža

Gost dogodka: BOŠTJAN GOMBAČ

Četrtek, 18.04.2019, je četrta premiera socialno-kulinaričnega koncepta Kucha Chasti. Tokrat se za  kuhinjo pogovarjamo Master Chefom skrivnost. , ki se bo pridružila Boštjanu & Janezu v novi sezoni dogodkov Kucha chasti 2019.

FB – dogodek         Reportaža

Gost dogodka: TANJA RIBIČ & ĐURO

Četrtek, 20.12.2018, je tretja premiera socialno-kulinaričnega kuncepta Kucha Chasti. Tokrat se nam bo v kuhinji pridružil Chef Črt Butul ter Kaja Pogačar.  Tanji se bo pridružil še Đuro in skupaj bomo zaključilli leto 2018 Kucha Chasti, namreč pred dogodkom nameravamo v decemberskem času razdeliti 1.000 obrokov socialno ogroženim skupinam.

FB – dogodek         Reportaža

Gost dogodka: IGOR ŠOLTES

Petek, 26.10.2018, je druga premiera socialno-kulinaričnega kuncepta Kucha Chasti. Tokrat se nam bo v kuhinji pridružila rock-ikona evropske politične scene, Igor Šoltes, ki nam bo pomagal razgrniti širše ambicije tega projekta. V sozvočju z njegovo misijo bomo menije pripravljali iz presežkov hrane in sestavin vzgojenih na lokalnih kmetijah v okolici Ljubljane. 🐸

FB – dogodek         Reportaža

gost dogodka – ČRT BUTUL

kulinarični zvitež in človek mnogih talentov, prava slovenska korenina z mednarodno kilometrino, ki se v kuhinji marinira že od rosnega tretjega leta. Trenutno ga najlažje okusite v prenovljenem piranskem art hotelu Tartini, kjer zadnje čase gastro-dirigira. Črt tudi vleče inspiracijo iz narave, zato so njegovi krožniki vedno sezonsko in regionalno obarvani. Radi ga imamo in se zelo veselimo skupnega vrtenja kuhinjskih plošč.

FB – dogodek         Reportaža        Meni

Cilj projekta

Z jesenjo 2018 smo začeli serijo kulinaričnih dogodkov, ki bodo vodili k pripravi trajnega  projekta.

Cilj, ki smo si ga zadali je razvoj projekta, kjer nameravamo urediti kuhinjo z infrastrukturo, ki bo iz presežkov hrane pripravila in delila 200 svežih in zdravih obrokov dnevno za socialno ogrožene skupine v Ljubljani.

Prejemniki obrokov

Prejemniki obrokov so socialno ogrožene družine in posamezniki, romske skupine, begunci …

V sodelovanju z CSD enotami Ljubljana ter NVO-ji; Slovenska Filantorpija, ZPM, Krog 9, Materinski dom LJ, Varna hiša Stigma, želimo dostavljati sveže obroke skupinam, ki imajo težave z giblivostjo, pripravo zdravih in svežih obrokov oz. enostavno nimajo dovolj za reden topli obrok.

ŠIRIMO MREŽO 
Iščemo partnerje, podpornike ter prostovoljce za izvedbo projekta

Podpora projektu

Iščemo partnerje za izvedbo projekta, kot so partnerji z dobavo presežkov, ter pokrovitelji dogodkov.

Prostovoljstvo

Zbiramo prostovoljce, ki bi pomagali pri pripravi obrokov in pri deljenju obrokov socialno ogroženim skupinam.