Predsednik vlade, Miro Cerar odpira prvo ljubljansko stičišče podjetnikov z viški hrane (FSE)

FDWW

V sredo, 21.10.2015, ob 11:00 bo premier uradno odprl ljubljanski FSE center v EKO 365 centru, ki se nahaja na Runkovi ulici 2. Mejni dogodek, financiran s strani Erasmus + programa, gostita Food For Life Global in FSE – mreža podjetnikov z viški hrane.
Združuje dobrodelne organizacije iz Švedske, Danske, Slovenije, Madžarske, Latvije, Velike Britanije in Srbije v odgovor na Food Waste Revolution (Revolucijo Odpadne Hrane) v Ljubljani.

Direktor mednarodne organizacije Food For Life Global Paul Rodney Turner navaja ,,Ni potrebno da bi bil v današnjem času kdorkoli lačen. Zelo smo veseli, da sodelujemo s slovensko vlado in se posvetimo problemu lakote na pobudo FSE mreže”.

Humanitarno društvo Hrana za življenje (Food For Life Slovenija) je skupaj z restavracijo Radha Govinda razdelilo preko 70.000 svežih obrokov – viškov hrane, socialno ogroženim skupinam ter družinam v zadnjih sedmih letih.

Korenine organizacije Food for Life Global, s sedežem v Ljubljani ter pisarnami po vsem svetu, segajo v leto 1974. Poslanstvo organizacije je združevanje sveta skozi hrano, z brezplačnim deljenjem svežih obrokov na rastlinski osnovi, predvsem prikrajšanim, podhranjenim in žrtvam elementarnih nesreč. Prostovoljci razdeljio do 2 milijona brezplačnih obrokov dnevno in se trenutno odzivajo na begunsko krizo v Evropi.

,,Po podpisu pakta ‘Urbana prehranska politika’ v Milanu sem navdušen, da sem tukaj v Ljubljani, da zaženemo aktivnosti v zvezi z vprašanjem odpadkov hrane,, je povedal Joris Depouillon, soustanovitelj FSE mreže. Mreža podjetnikov z viški hrane je Evropska skupnost, ki povezuje podobno misleče podjetnike usmerjene na zmanjševanje in porazdelitev ostankov hrane skozi inovativne in ‘grass root’ pobude.

Dogodek potrjuje trditev Ljubljane kot ‘zeleno prestolnico Evrope‘ v letu 2016 in bo vključevala delavnice, okrogle mize in pojedino na rastlinski osnovi, pripravljeno iz viškov hrane.

Scroll to Top