Pomoč Venezueli

English version

Naše društvo se priključuje slovenskem konzorciju ter Food For Life GLobal za pomoč slovencem v Venezueli, kjer bo v sodelovanju z lokalno FFL ekipo delilo hrano, zbiralo sredstva, zdravila ter trajne izdelke za pošiljanje v Venezuelo.

Venezuela gre skozi resne gospodarske in politične razmere, brez primere v zgodovini Latinske Amerike in sveta. Trenutno znaša mesečna plača delavcev 40.000 BsS, to je 1,48 USD. Da bi ga bolje razumeli, liter kuhalnega olja znaša 80.000 Bs, torej 2,96 USD. Mleko 1 kg, stane 112.000 Bs, torej 4,14 USD. Inflacija je daleč zunaj našega dosega.

Zdravila so izjemno draga. Stanje ljudji se vse bolj slabša zaradi svojega zdravja, in celo umrejo, ker jih v bolnišnicah ne morejo zdraviti. Zasebna klinika za hospitalizacijo na dan zaračuna približno 1000 dolarjev.

Prvi Koraki v Venezueli

V sredo 4.9.2019 so se pri ga. Tončki, srečali Slovenci v Venezueli s predstavnikom lokalne ekipe Food For Life, kjer so se dogovorili o začetku koordinirane pomoči Slovencem.

Prvi Koraki v Sloveniji

V petek 6.9.2019 smo pripravili prve pakete hrane.

Ilan Chester

G. Chester prihaja v Slovenijo kot
ambasador Food For Life Global.

Na obisku bo med 15. in 20. septembrom 2019.

17.9. dopoldansko srečanje z indijskim predsednikom ‘Ram Nath Kovindom’

Z različnimi srečanji podpira pomoč Venezueli.

18.9. večerni koncert v Kuchi
19.8.  ODPOVEDANO! večerno srečanje v Klubu CD

Izjava o obisku na VAL 202 (17.9.2019)

Leta 2010 nagrajeni Latin Grammy, rojen v Izraelu in iz Venezuele Ilan Chester, je nadarjen glasbenik, pevec in skladatelj z več kot 35 glasbenimi produkcijami, ki je v svojo glasbo vključil globalni razpon vplivov. Chester je odraščal z judovskimi, francoskimi in italijanskimi melodijami, ki jih je slišal kot otrok doma, pozneje pa je bil enako naklonjen ameriškim R&B (Ray Charles, Stevie Wonder) in britanskemu rock gibanju (Beatles, Jethro Tull).

”Kot umetnik sem vedno čutil potrebo, da naredim več kot samo zabavam.
Ko pridobite pozornost številnih oči in ušes, je nasilno dejanje, ne prevzemati višjih odgovornosti. Ljudje povsod trpijo in ekologija sodobnega človeškega srca, onesnažena s pohlepom, postopoma uničuje življenje na zemlji.”

Na svojem obisku v Kalkuti pred mnogimi leti sem imel priložnost spoznati mater Terezo. Ko sem ji čestital za življenjsko dobo, da je poskušala izkoreniniti lakoto na svetu, me je odločno pogledala in rekla, kar se je v preteklosti že večkrat ponovilo: “Pravo lakoto ne najdemo v želodcu, ampak v srcu. “. Ko sem kot našel organizacijo “Food for Life”, sem razumel, da sem našel resnično skupino ljudi, ki se je spoprijela ne samo z lakoto želodca, ampak tudi z lakoto srca. “Food For Life  –Hrana za življenje” je bil v mojem življenju velik navdih.

g. Chester je l. 2010 osvojil glsbeno nagrado Grammy Latino

Vsakdo lahko pomaga

Zbiramo sredstva preko TRR oziroma paypal-a.

Proces zbranih sredstev ter pošiljanja, bodo redno posodobljena v reportaži na naši spletni strani. Za podrobnejše informacije se lahko obrnete na venezuela.campaign@ffl.si

Smo zbrali do sedaj

Datum posodobitve: 17.9.2019

Prejemnik
Humanitarno društvo Hrana za Življenje

TRR odprt pri Delavski hranilnici:
SI56 6100 0001 0642 314

NAMEN: Venezuela

primer UPN položnice >